Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

 

Cine are nevoie de terapie?

Realitatea zilelor noastre ne arată că cei mai mulți dintre noi avem nevoie de sprijin în depășirea unor obstacole la nivel emotional. Cine vine la terapie?

- Persoane care doresc să se dezvolte pe plan personal, se învețe cum să-și gestioneze emoțiile și comportamentele derivate din acestea, care doresc să se auto-depășească.

- Persoane care au avut experiențe traumatizante și au fost diagnosticați cu o tulburare afectivă.

- Persoane care trebuie să trateze anumite tulburări psihologice sau psiho-somatice pentru a depăși sau a învăța cum se poate trăi cu o anumită boală. În acest caz se lucrează împreună cu psihiatrul pentru rezultate optime.

Se poate să fac terapie online? 

Tehnologia de azi ne permite să desfășurăm procesul terapeutic online. Cu toate acestea ședințele vor avea un cadru agreat inițial împreună și nu vor fi făcute la întâmplare.

Este același lucru când povestesc cu o prietenă/membru al familiei/oricine altcineva? 

Atunci când ai o problemă pe care o spui prietenei, mamei sau coafezei se cheamă ventilare emoțională. Deși este util să ai discuții cu alte persoane și să le împărtășești greutățile tale, NU este același lucru cu TERAPIA. Terapeutul îți oferă instrumente de înțelegere a problemei și rezolvarea ei, nu este doar o ureche care ascultă și dă sfaturi subiective.

Este costisitoare terapia?

La această întrebare fiecare om răspunde diferit în funcție de cât apreciază sănătatea lui mintală și emoțională, echilibrul pe mai multe planuri ale vieții. Valoarea unui lucru este de multe ori dată de nevoia pentru acel lucru. Tarifele mele sunt transparente și le poți găsi aici.

Care este durata unui proces terapeutic?  

Durata terapiei și explicarea cadrului terapeutic (durata ședințelor, modalitatea de desfășurare, tariful, reguli ce țin de etică și confidențialitate) îți vor fi prezentate la prima noastră întâlnire. Tot atunci vom stabili și obiectivele spre care țintim, iar tu vei putea alege dacă continuăm sau nu cu procesul terapeutic.