Florina Haritonov

Psihoterapeut

 

 

Despre mine


Sunt Florina Haritonov, psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din România, cu formare principală în Terapia Cognitiv-Comportamentală și formări complementare în Terapia Sistemică  Cuplu-Familie-Copil, Consilier vocațional și Trainer ANC, Consultant în aromaterapie. Toate aceste formări și acreditări mă responsabilizează și mă onorează să lucrez respectând o cultură de etică și standarde profesionale unde empatia și dragostea de oameni sunt pe primul plan, alături de confidențialitate, respect, dragostea de oameni și dorința de a ajuta. Pun toate acestea în slujba ta și a schimbării pe care vrei să o faci. Ca să mă cunoști mai bine, îți las mai jos câteva rânduri despre traseul meu de viață și ceea ce m-a condus până aici. 

Ce mă motivează

Sunt mama a doi copii ajunși la vârsta adolescenței. La vremea când ei veneau pe lume, viața mea a fost schimbată definitiv, ducându-mă către un rol nou, acela de mamă. Din acest rol nou au venit multe bucurii dar și multe întrebări existențiale și dorința de a face tot ce ține de mine ca să îi fac fericiți. Am oprit traseul meu profesional de până atunci și am pornit pe un alt drum. Am căutat să înțeleg cum funcționează mintea umană, emoțiile, cum ne influențează modelul de viață pe care îl trăim, cât de importante sunt mesajele pe care le auzim în copilărie de la părinți, frați sau alte persoane apropiate dar și trăsăturile de personalitate, condițiile de viață, moștenirea genetică asupra vieții noastre de adult și a stării noastre de fericire. Așadar, am pornit cunoașterea acestui domeniu, a psihicului uman, dar și autocunoașterea și dezvoltarea mea personală. Am învățat că acțiunile noastre sunt oglindă a ceea ce simțim și gândim, și că gândurile noastre pot fi disciplinate, restructurate pentru a avea o viață mai autentică, mai echilibrată. Că putem să schimbăm un model de viață învățat prin observare de la părinții noștri, dacă acesta nu se mai potrivește cu condițiile noastre de viață. Am dus această învățare personală mai departe și am transformat-o într-o profesie pe care o practic cu drag și mândrie, oferind clienților mei îmbinarea de studiu, practică și experiențe personale care să ii ajute în ceea ce au ei nevoie. Mă motivează să fiu partener în schimbările clienților mei, feedbackul primit îmi confirmă că am ales bine și mă bucură că pot fi un model pentru copiii mei, ei fiind și motivul pentru care am pășit pe acest drum. 

Experiența mea

Vorbeam mai sus despre traseul meu profesional și pot spune că tot ceea ce am făcut înainte de a fi psihoterapeut m-a pregătit pentru asta. A fost o căutare care s-a finalizat în 2015 când am deschis cabinetul meu de psihoterapie. Dacă ești curios să afli mai multe despre educația și experiența mea profesională, te invit să te uiți și pe pagina mea de linkedin.