Florina Haritonov

Psihoterapeut

 

 

Despre mine

Salut, eu sunt Florina Haritonov și sunt psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din România. Formarea mea principală este în Terapia Cognitiv-Comportamentală la care am adăugat formările complementare în Terapia Sistemică Cuplu-Familie-Copil, Consiliere Vocațională, Trainer ANC și Consultant în Aromaterapie.

Toate aceste acreditări și formări mă ajută să înțeleg mai bine problemele celor care îmi caută ajutorul, mă responsabilizează și îmi țin la grad ridicat cultura de etică și standardele profesionale unde empatia și dragostea de oameni sunt primordiale.

La mine vei găsi confidențialitate înainte de toate, respect, dorința de a ajuta prin moduri studiate și testate vreme de 7 ani de când profesez. Toate cele de mai sus le pun în slujba ta și a schimbării pe care vrei să o aduci vieții tale.

Ca să mă cunoști și mai bine, mai jos vei găsi câteva rânduri din povestea vieții mele.

Ce mă motivează?

Viata mea a luat un traseu cu totul neașteptat în momentul în care am devenit mamă. La vremea când copiii mei veneau pe lume eu urmam o altă carieră, însă aceasta a fost pusă în umbră datorită preocupării pentru dezvoltarea lor cât mai armonioasă.

Rolul de părinte a adus cu sine dorința de a face tot posibilul pentru a înțelege emoțiile și comportamentele copiilor mei. Apoi, am descoperit că îmi doresc să ajut și alți oameni, părinți sau nu, să înțeleagă mai bine care sunt factorii decisivi pentru o viață mai frumoasă și mai echilibrată.

Drumul pe care l-am urmat prin alegerea acestui domeniu a dus la o mai bună cunoaștere a mea ca persoană și la dezvoltarea pe care o aduce cu sine această cunoaștere.

Am învățat că acțiunile noastre sunt o oglindă a emoțiilor și gândurilor noastre, dar și că acestea pot fi disciplinate pentru a avea o viață mai autentică și mai echilibrată. Am învățat că suntem capabili să ne remodelăm comportamente învățate de la părinții și apropiații nostri astfel încât să fim mai în acord cu trăirile noastre de acum. Toate acestea m-au făcut să aprofundez psihologia pe diverse planuri pentru ca, la final, să ofer clienților combinația cea mai bună între experiența personală, cunoaștere și practică.

Mă motivează feedback-ul primit de la cei pe care i-am ajutat, dar și faptul că pot fi un model pentru copiii mei, acum adolescenți.

Experiența mea

Mai sus ți-am descris traseul meu profesional și punctul de la care a început totul. Astfel că, în 2015 am decis să deschid cabinetul meu de psihoterapie.

Dacă ești curios să afli mai multe despre acreditarile mele și ce mă recomandă îți propun să vizitezi pagina pagina mea de linkedin.