Consiliere

 

Consilierea

Există două tipuri de consiliere la care apelează oamenii: consilierea psihologică și consilierea vocațională. În ambele situații vorbim de un proces de scurtă durată în care se abordează o problema specifică cu care vine clientul.

Consilierea psihologică, că și terapia, folosește metode teoretice, și se bazează pe un proces simplu, în trei pași: relaționare – înțelegere – schimbare. Ca să poți ajuta clientul din fața ta, e nevoie de o relație de colaborare cu el, înțelegerea cadrului situației-problemă și apoi asistarea lui către schimbare, astfel încât situația specifică cu care a venit acesta la consiliere să fie abordată mai eficient. Consilierea și psihoterapia au multe lucruri în comun, însă se și deosebesc prin câteva aspecte importante. În comparație cu terapia, consilierea este un proces de foarte scurtă durată în care se abordează o problema specifică, punctuală, și se concentrează pe găsirea unei soluții. 

Cine apelează la consiliere psihologică?

  • Angajatorii care doresc să le ofere angajaților un serviciu de suport într-o problema personală, astfel încât aceștia să fie mai fericiți și să aibă o mai mare putere de muncă.
  • Studenții care au nevoie de un program de suport în stăpânirea unor abilități de învățare, abilități asertive, abilități de gestionare a conflictelor.

Costul unei ședințe de consiliere psihologică este de 150 lei, iar pentru șomeri și studenți, tariful este de 120 lei/ședința. 

Consilierea vocațională este un program în 7 pași în care se lucrează pe obiective legate de carieră. În cadrul acestui program vom merge pe cunoașterea abilităților și a intereselor potrivite pentru alegerea jobului potrivit, pe construirea marketingului personal, pregătirea pentru interviul de angajare. Sunt 7 întâlniri în urma cărora vei avea mai multe informații despre ce tip de job ți se potrivește, în ce domeniu de activitate te regăseșți, cum poți să te “vinzi” către angajator într-un interviu în care să îți pui în evidență calitățile, abilitățile și trăsăturile de personalitate importante. Viața profesională este un palier important și alegerea jobului în care te regăsești, îți place, te pune în valoare este un aspect asupra căruia merită să te concentrezi puțin, fie că ești la început de drum, fie că vrei să te reinventezi în carieră.

Cine apelează la consiliere vocațională?

  • Adolescenți/liceeni în ani terminali ai liceului ce vor să își cunoască abilitățile, personalitatea și și să facă alegeri potrivite în carieră.
  • Adulți care nu se mai regăsesc în ceea ce fac, nu le mai face plăcere să fie în jobul în care sunt și ar dori să se reinventeze din punct de vedere professional.
  • Șomeri sau persoane fără activitate profesională, care au nevoie de sprjin în găsirea unui job potrivit lor.

 Costul unei ședințe de consiliere vocațională este de 150 lei, iar pentru șomeri și studenți tariful este de 120 lei/ședința.