Blog

Despre tabere si retreaturi

În încercarea de a ne relaxa și deconecta de la tot stresul cotidian, ne luăm anual concedii.

Majoritatea concediilor implică și familia, pentru că e nevoie și de conectare cu familia, dar asta înseamnă mai puțîn timp doar pentru noi. Și sunt foarte bune și bine-așteptate, însă sunt despre noi în contextul sistemic al familiei noastre sau al grupului de prieteni, sau al relației de cuplu, dacă plecăm numai cu partenerul de relație.

Taberele despre care vă vorbesc acum sunt despre noi, fiecare dintre noi.

Sunt despre Tine și despre conectarea cu Sinele, sunt despre regăsirea echilibrului interior.

Aceste tabere aduc momentul acela de liniște și claritate pentru fiecare din noi.

Momentul de reîncărcare și conectare cu propriul Sine prin diverse metode și strategii psiho-terapeutice, dar și cu ajutorul atelierelor dedicate pentru...


Balance Retreat

BALANCE RETREAT este o experienta inedita de regasire a echilibrului interior in care iti dedicam un program holistic de sanatate ce incepe cu hrana sanatoasa, o locatie perfecta pentru tine, un program de activitati dedicat starii tale de bine. 

Iti doresti o schimbare a ritmului vietii de zi cu zi si a rutinei psihice si emotionale care s-a asternut treptat?

Te invitam sa decoperi programul detaliat al Balance Retreat si sa ni te alaturi pentru un retreat de poveste!

 


Doliul si pierderea

Se spune ca acceptarea pierderii ne face mai puternici. Dar câți dintre noi putem să fim de acord cu asta în momentele de durere sfâșietoare a pierderii cuiva drag?

Acceptarea pierderii ne face mai puternici după ce ne face să ne simțim slabi, firavi, neputincioși și singuri într-o lume aglomerată și grabită să asculte o inimă care suferă. 

Pierderea cuiva drag e simțită de fiecare om ca un sfârșit pentru că este un sfârșit de viață așa cum o știa și este un început de viață nouă, în care învață în fiecare zi să integreze acea pierdere, să trăiască fără cel drag. 

Și asta doare. Doare tare rău. Și doare tare mult. Mai mult decât unii au răbdare să asculte și mai mult decât...


Relații toxice și cum ieșim din ele (II)

Relațiile toxice nu sunt nici pe departe ușoare. Uzura de care ambii parteneri au parte într-o relație de acest fel își spune, în timp, cuvântul.

Despre cum poate fi recunoscută o astfel de relație am scris mai multe în articolul anterior pe care îl găsiți aici.

Cu toate că o relație toxică vine la pachet cu factori precum: stimă de sine scăzută, reticență și lipsă de încredere, există cazuri când cei doi doresc să repare relația.

Pot fi reparate asemenea relații?

Singurul mod în care o relație toxică poate fi reparată este...


Relațiile toxice și cum ieșim din ele (I)

Ce este o relație toxică? Cum intrăm în ea și, mai ales, cum ieșim din ea?

Semnele care ne arată că relația în care ne aflăm este una toxică pot fi uneori greu de identificat. Nu de alta, dar încă trăim cu ideea că dragostea trebuie să doară, să simți că suferi...Nimic mai greșit. Dragostea ar trebui să te facă să te simți bine în pielea ta, să simți că te încarci cu energie pozitivă atunci când ești lângă celălalt și că valorezi totul pentru el și pentru tine însăți. 

Iată care sunt 5 semne că relația în care te afli este toxică:

 


Critica de la cei dragi- cum reacționăm și ce putem face?

Critica pune la pământ caracterul celui care o primește și de multe ori reprezintă doar dorințe ne-exprimate de către cel care critică. Critica ne poate reduce mult stima de sine și ne poate face să ne simțim neputincioși.

Atunci când intervine în relațiile cu cei dragi e și mai distrugătoare, pentru că te aștepți ca cei din familie, prieteni sau parteneri să fie cei care te sprijină și te iubesc necondiționat, nu?


Mic ghid despre procrastinare

Problema cu procrastinarea este că ne duce în punctul în care impactul asupra vieții noastre este unul negativ. Atunci când cedăm impulsului de a amâna un lucru putem fi puși în fața unor consecințe negative, serioase. Dacă episoadele sunt repetitive ne vom demotiva, iar lucrul pe care îl amânăm va trece pe loc secund. Din pacate, acest lucru va duce la sentimente de vinovăție și rușine, care mai apoi pot duce chiar la anxietate și depresie. Cred că se poate observa cum acest tipar hrănește un cerc vicios, din care foarte greu se poate ieși.


Despre război si frică

Zilele acestea traversăm una din cele mai încărcate de emoții perioadă a vieții noastre pentru majoritatea din noi. Suntem prinși în această vâltoare de știri și evenimente care țin de acțiuni extrem de violente. Emoțiile noastre sunt reduse la răspunsuri de tipul luptă sau fugi, raspuns primar pe care nu îl putem scoate din ecuație doar pentru că mintea rațională spune că totul va fi bine.

Și, adevărul este că nimeni nu știe ce se va întâmpla...


Psihologia fericirii (II)

Există instrumente de măsurare a fericirii pe care psihoterapeuții le au la îndemână și de care se pot ajuta pentru a te ghida. Separat de modul prin care cuantificăm fericirea sunt și câteva metode concrete prin care ne putem transforma viața:


Psihologia fericirii (I)

Pentru mulți dintre noi fericirea are un nume diferit. Nu doar pentru că este, în sine, un concept aproape abstract, cât pentru că reprezintă atât de multe lucruri diferite.

Fericirea poate fi o stare de bine la un moment dat în timp, un obiectiv îndeplinit, un prag trecut. Fericirea poate fi felul în care te simți sau lucrurile pe care le ai. Fericirea este...