Blog

Psiholog, Psihoterapeut sau Psihiatru?

“Mă simt tristă și neînțeleasă.” “Am atâtea pe suflet și nu am cui să i le spun, dar mai ales cum să scap de senzația de presiune din sufletul meu.” "Vreau sa fiu din nou bine si nu stiu cum sa fac." "Nimeni nu intelege prin ce trec".

Fiecare din noi avem momente când de simțim așa. Și atunci căutăm sprijin și ajutor. Dar unde? Cine e mai potrivit sa ma ajute? Psihologul, Psihoterapeutul sau Psihiatrul?

Ei bine, răspunsul e aici..


Despre asertivitate

 

Dacă aș avea puterea de a introduce în sistemul nostru de educație o singură lecție, aceea ar fi despre comunicarea asertivă. Avem nevoie să învățăm să comunicăm asertiv și să învățăm să ne apărăm drepturile personale, fără că ceilalți să perceapă acest lucru că fiind o agresiune față de ei. Avem nevoie și mai ales, avem voie să ne apărăm stima de sine, folosind un limbaj și o atitudine asertivă față de cei care au tendința să încalce – voit sau nu – granița către aceste resurse personale.

 


Oamenii recunoscători sunt mai fericiți

Dacă te-a vizitat vreodată depresia, ce scriu aici nu îți este străin..

Și dacă ai început o terapie în acest sens, vei fi ajutat să înțelegi care sunt factorii care cauzează starea ta, ce o menține și mai ales, ce poți face ca să produci schimbarea către o viață mai cu sens, mai fericită. E un proces în care ești ghidat și ajutat, un proces în care vei primi teme de casă sau teme terapeutice.

Una dintre aceste teme terapeutice poate fi..


Câteva cuvinte despre gândirea irațională

Acest articol este pentru tine în cazul în care ai gandit la un moment dat ca lumea este un loc periculos sau ca oamenii au ceva cu tine sau ca nu meriti sa fii fericit...